Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Kulinarika

Izbor jedi lahko razdelimo na sezonske, oziroma dnevne, na tiste, ki so se »prijele« in tiste, ki so železni repertoar slovenskih gostiln.

Omenimo nekaj naših:

Predjedi: domača telečja pašteta, telečja terina, pečen mladi sir v slanini, telečja jetrca v omaki z vinom in konjakom, jurčki na žaru s polento

Glavne jedi: hišni krožnik, telečji medaljoni s porom in poprom, žrebičkov ramstek, goveje rezine s pečenimi jurčki in mariniranim rižem, jagenjčkova pečenka, postrvji zvitek, brezmesni krožnik, gobov zavitek, sirovi štruklji z domačim kompotom, … Pripravljamo tudi enolončnice, največkrat telečjo obaro z žganci in žrebičkov golaž.

Sladice: čokoladna torta, sladoledna rulada, oreščkova zmrzlina , jogurtova strjenka, jabolčni zavitek...

Smo člani društva Sommelier Slovenije, zato vinu namenjamo posebno pozornost. Veseli smo gostov, ki so pri izbiri zahtevni. Naš vinski list obsega pestro paleto različnih polnitev uveljavljenih slovenskih vinarjev, dodali pa smo tudi nekaj tujih vin za tiste, ki želijo pogledati čez domači plot.

Radi pijete dobro pa ne predrago? Sezonsko Vam nudimo izbor nekaterih vrhunskih vin po zares ugodni ceni.

 


Sodelujemo v projektu Okusi loškega podeželja. Gre za zdravo in domačo kuhinjo iz surovin Škofjeloškega območja. Kuhinja, ki povezuje tradicijo in inovativnost, preteklost in sedanjost. Naj vas okusi loškega podeželja popeljejo v nova kulinarična doživetja!